mandag 4. januar 2010

Startlister søndag 10.01.2010 og noen tanker rundt det

Da er startlistene for årets første løpsdag på Harstad Travpark kommet ut. Startlister
Ni løp denne gangen, med noen ganske så små felt. Totalt er det 76 hester til start på de ni løpene Det er ikke all verden, men ikke stort mer man kan forvente midtvinters i Nord-Norge. Mange kvier seg for å legge ut på lang reise under usikre føreforhold. Men Sørlandet har ved flere anledninger avholdt løpsdager med betydelig mindre hester til start totalt og gjennomsnittlig pr løp, dette sier noe om den økende interressen og gutsen i Nord-Norsk travsport.
Monteløpet har skuffende nok bare 5 hester til start, mange som etterlyser flere monteløp. Men med den trenden så kan vi kanskje glemme en økning i antall monteløp?
Ellers så registrerer jeg at i det laveste grunnlaget for varmblods så fyller finlenderene opp så å si hele feltet. Det er på høy tid det gjøres noe med løpsutskrivinga i lave grunnlag i Harstad, jeg har ikke drevet så lenge med trav men jeg kan ikke huske at det har vært noen løp forbeholdt norskfødte hester eller hester i norsk trening i Harstad. Jeg har vært endel i rundt og sett på proposisjoner til travløp i Nord-Finland, så å si alle løp i lave grunnlag er forbeholdt finskfødte. Kanskje på tide dette skjer også i Harstad?

Noen hester har valgt å ta turen til Leangen på V75 denne gangen. Dette bør de høye herrer tenkt om før terminlista ble satt opp, for det er faktisk mange hester fra Nord-Norge som er gode nok for V75. Av Leangens 6 V75-løp i år det kun en (1!) gang at det ikke kolliderer med i løp i Harstad. I desember er det heldigvis bare lunsjtravet 2 dager etter V75 som kolliderer, men dog.
Tenker de høye herrer overhodet på travfolket i Nord-Norge, eller tror de at vi er fortsatt på steinaldernivå fortsatt og har ikke noe å gjøre i V75?

Når det gjelder spillmessig så ser det ganske lettløst ut, og blir nok ingen store utbetalinger. Med all respekt for konkurrentene, det er sjelden at Face The Enemy møter lettere selskap enn denne gangen.

Kommer mer til uka, med tips og analyser til alle løpene.
Startlister finner du her: http://www.travsport.no/Sport/Startlister/Harstad/?date=20100110

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen kommentarer